Oglaševanje

Hit s spleta: japonska skutina torta iz samo treh sestavin, v ustih se kar topi

author
N1
24. jun 2025. 05:03
Japonska skutina torta
Foto: Zajem zaslona/YouTube

Torta brez moke, narejena iz samo treh sestavin – priprava je otročje lahka, okus pa naravnost vrhunski.

Oglaševanje

Včasih najboljše sladice ne zahtevajo dolgega seznama sestavin ali zapletenih postopkov. Ena takšnih je izjemno priljubljena japonska skutina torta, ki jo pripravite brez moke in je le iz treh sestavin. Ni presenetljivo, da je svet osvojila v trenutku – njen recept si je na YouTubu ogledalo že več kot 13 milijonov ljudi.

Avtor viralne uspešnice je uporabnik Ochikeron, ki je recept delil pred nekaj leti, navdušenje nad torto pa od takrat ne pojenja. Zakaj? Ker je priprava tako preprosta, rezultat pa resnično osupljiv – rahla, kremasta in ravno prav sladka torta, ki se kar stopi v ustih.

Oglaševanje

Kaj potrebujete?

  • 3 jajca
  • 120 g bele čokolade
  • 120 g kremnega sira ali skute

Postopek priprave

Priprava beljakov: Ločite beljake in jih stepite v čvrst sneg.

Oglaševanje

Čokolada: Belo čokolado stopite nad soparo, nato vmešajte kremni sir oziroma skuto.

Sestavljanje: V čokoladno zmes dodajte rumenjake, na koncu pa nežno vmešajte še sneg iz beljakov – postopoma in previdno, da zmes ostane čim bolj zračna.

Peka: Pekač obložite s papirjem za peko. Torto pecite pri 170 °C 15 minut, nato znižajte temperaturo na 160 °C in pecite še 15 minut. Za popoln zaključek jo pustite v izklopljeni pečici še dodatnih 15 minut.

Oglaševanje

Hlajenje in postrežba: Ko se torta ohladi, jo po želji posujte s sladkorjem v prahu.

Teme

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje

Spremljajte nas tudi na družbenih omrežjih